Followers Tersayang

Khamis, 16 Julai 2009

TAHNIAH TEKA STUDENT!!!!!!!!!

Semalam telah discreeningkan 3 buah short film buah tangan pelajar Fakulti Teknologi Kreatif & Artistik, UiTm Puncak Perdana Shah Alam. Antaranya adalah Nausea, Kaki Lima & Bonda. Bapak sesak macam dalam KTM studio Pancha Delima malam tu, sambutan yang sangat menerujakan. Nampaknya shortfilm pelajar TEKA berinspirasikan pengarah terkenal tanahair yang mengarahkan Sepet, Gubra, Mualaf, Mukhsin dan Talentime iaitu YASMIN AHMAD. Semua short film ini rata-ratanya telah keluar dari kepompong Arus Perdana meskipun adalah satu shortfilm yang terakhir tu macam iklan Petronas, bapak berlagak director dia, humblelah sikit. Ya, sebagai pembikin filem kita kena tegakkan `Benang Yang sememangnya Basah`. Bapak gempak shortfilm tu kalau ada slogan, bahkan ia merupakann Iklan Petronas yang released terawal before raya, nak tau tak slogannya apa ~Hargailah orang yang tersayang sebelum mereka tiada, Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin~ Congrats anyway, kalau kluar kat tv mesti gempak shortfilm Bonda tu, mengalahkan iklan yang lain, touching dia tahap dewa. Last but not least, TAHNIAH SEMUA, TEKA MEMANG BEST!!!!!!!!!!!!

4 ulasan:

hanilopiplopz berkata...

short smalam mmg sangat megujakan.. satu peningkatan yang sagat besar dr TEKA stdnt.. aku jd makin takut utk short2 yg bakal memerlukan kita sebagai pembikinny.. oh no!

ALAPIZBURHANUDDIN berkata...

akan cuba sebaiknya utk lbih mrendah diri di msa akan dtg:p

Aidi Rahimi Ibrahim berkata...

:-) hi guys!!

Ikhares berkata...

thanks kerana datang menonton...