Followers Tersayang

Isnin, 27 Julai 2009

PERGINYA PERMATA PERFILEMAN.



Waktu aku bangun tidur kelmarin jam 6 pagi, aku tengok sms yang di hantar rakan sekelas mengatakan ~Negara kita telah kehilangan permata yang bernilai Yasmin Ahmad, bersama-samalah kita menyedekahkan Al-Fatihah agar rohnya dicucuri rahmat~ Aku macam tak percaya, aku memang up date gak sebab 2 hari sebelum tu aku tengok laman web murai.com.my tempat berita terkini tu pasal Yasmin Ahmad masuk hospital sebab kena strok, tapi tak sangka plak lepas 3 hari koma dia meninggal dunia. Dia merupakan seorang pengarah yang begitu kreatif, karyanya bukan tahap picisan kalangan pengarah yang sedia ada, sering mengharumkan nama Malaysia dengan pelbagai anugerah dalam dan luar negara, seorang yang lantang dalam apa yang dimahukannya sebagai pengarah yang mendidik penonton. Thanks Yasmin Ahmad 4 all Ur good work, semoga tuhan merahmati kamu...Al-Fatihah...

3 ulasan:

Alia Ary berkata...

at least kamu ada gak gambar dgn dia pet, masa dia datang screen talk dulu, aku tak sempat nak bergambar.. ramai sangat!

BENCI + CINTA =BERCINTA berkata...

Tu masa Part One dulu, aku memang minat filem-filem dia. Gementar gaklah masa tu...pesanan yang dia sampaikan kat aku jangan lupa tengok filem terbaru dia `Muallaf`. Aku kena sedaya upaya nak dapatkan VCD tu, kalau perlu dari luar negara pun aku nak cari.

julia berkata...

aq nyesal pet x brgambr dgn die..aq egatkan umo die panjang lagi so bile2 aq ley capture pic..erm bkn rezeki!!!